Vi har ikke fire nye år – anmeldelse

Vi har fått leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Vi har ikke fire nye år er skrevet av Martine Johansen, og er rykende fersk!

For de av oss som har lurt på når den neste On the Road skulle dukke opp er det en fryd å lese den første delen av boka. To jenter på biltur gjennom USA, med referanser til blant annet Tarantino, Robert Johnson, The Talking Heads og Bob Dylan. Etterhvert tar reisen en annen vending, men noe av stemningen i boken forblir.

image

 

Til tross for historiens mer dystre omstendigheter er det gjennomgående noe vakkert og romantisk, særlig i forholdet mellom de to jentene. Ikke bare har Johansen skapt en verden som er spennende å følge med på, hun har skapt karakterer som er interessante nok til å være historier i seg selv.

Boka er en fin blanding av poesi og prosa. At det er poesi fjerner noe av forventningene til logisk handling, men forfatteren befinner seg her helt i grensene. Det kryr av sammenligninger og gode språklige bilder, blant annet i jentenes kjærlighetserklæringer til hverandre.

Skjermbilde 2020-04-25 kl. 16.40.54

Martine Johansen har gitt oss en aktuell og vakker bok som anbefales på det sterkeste. 

– Lina Maria Skullerud 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s