månedens bok – mars 2020

Månedens bok mars 2020 er Å HATE GUD av Jenny Hval.

Boka ble utgitt i 2018, og da jeg plutselig så den i bokbutikken måtte jeg kjøpe den. Den egentlige planen var å skrive et innlegg om den til Litt Av Tiden så fort som mulig, men det viste seg å være seinere enn jeg trodde.

For noen år siden viste en kompis av meg et par sanger av Jenny Hval. For et års tid siden fant jeg altså en bok av Jenny Hval på Norli. For et par dager siden hadde jeg endelig tid til å lese den.

87154677_1056772064679563_5480269443814653952_n

Ikke overraskende nok snakkes det mye om hat i løpet av boka. Det er ikke et skrikende hat, men en slags sitrende aggresjon, som både bygger seg opp og forandrer seg over de 246 sidene. Som forfatteren selv sier kjenner jeg faktisk at hatet i boken smitter og at det er deilig. Jeg føler meg inkludert.

Jeg har alltid hatt inntrykket at Jenny Hval er en perfekt blanding poetisk og tøff. Feminin og maskulin. Hun kan lage den vakreste kontrasten mellom det vakre og det stygge.

Dette er på alle måter en bok full av kunst. Den inspirerer og, som nevnt, den er smittsom. Det er også en bok som aldri synes synd på seg selv og det er unektelig ganske deilig.

Jeg vil anbefale alle å lese boka og sende en liten takk til Jenny Hval for å bringe litt magi og helvete inn i livet deres.

– Lina Maria Skullerud 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s