Møll – Kristin Augestad

Tusen takk til forfatter Kristin Augestad som sendte oss et eksemplar av boken. Det settes det stor pris på!

Møll av en diktsamling av Kristin Augestad som ble utgitt i fjor. Hun bruker et ufattelig billedlig språk der alle sansene får ta del i diktene.

Det mest merkverdige for min del er hvordan ordene klinger sammen. Når hun i diktet Klokketårntåke skriver «kumlokkhopp/tunge steg/ tomme lommer» hører vi at de samme lydene går igjen. Dette diktet ble jeg pent nødt til å lese høyt for vennene mine, noe som endte i en slags messende repetisjon av ordet «kumlokkhopp».

Hele boken gir en følelse av en slags melankolsk kjærlighet. Er det alt jeg forstår? På ingen måte. Men det jeg kan forstå er at dette er en forfatter med en sterk poetisk og estetisk sans. Uansett hvor mye jeg forstår kan jeg sette pris på det vakre i diktene.

– Lina Maria Skullerud


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s