Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?

Vi har fått tilsendt leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Når er jeg gammel nok til å skyte faren min? er en diktsamling fra 2019, skrevet av Åse Ombustvedt. Selv etter å ha lest tittelen ble jeg overrasket over innholdet. Det er en brutal og ærlig bok, som kanskje viser mer enn hva leseren ønsker seg. Men det er ikke noe negativt. Boka går fort å lese og man glemmer litt at det faktisk er små dikt. Uten rim og fast rytme er alt det overfladiske fjernet. Ombustvedt skriver upretensiøst og allikevel vakkert om et sårt tema.

Boka er blant de mest ensomme og vonde bøkene jeg har lest. Den er enkel, men det er noe av det som gjør det så virkningsfullt. I tillegg er boka illustrert av Skinkeape. Det er altså strødd tegninger i svart/hvitt gjennom hele boka. Manglen på farger fremhever ensomheten i boka.

At det er en bok med «dikt for ungdom» er kanskje litt off-putting, men når man leser den fremstår den ikke som hverken barnslig eller umoden, men heller ungdommelig og tilgjengelig for alle.

– Lina Maria Skullerud


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s