Månedens instapoet – oktober 2019

Månedens instapoet er kontoen @asegulbrandsen

Etter noen måneders opphold er det igjen på tide å kåre månedens instapoet. En instapoet er altså en person som legger ut dikt på Instagram. Denne profilen har jeg fulgt en god stund på både Facebook og Instagram. Hun kan beskrives som en poesimaskin med tanke på hvor mye hun kan skape i løpet av en liten uke. Dikt blir hyppig publisert, og hver gang, blir jeg imponert. Åse Gulbrandsen heter hun.

Jeg deltar for øyeblikket på et skrivekurs i akademisk skriving og der heter det at «man skal ikke pynte seg med ord», men dette gjelder absolutt ikke i poesi. Her er det lov å pynte seg med ord, man trenger hverken å tenke på rim eller rytme, man kan nesten skrive akkurat det man vil, og så kan man kalle det et moderne dikt. Men poeten jeg har valgt å kåre til månedens instapoet har system i sakene. Det er et klart budskap i hvert dikt. Diktene trekker litt i smilebåndet, de tar ting på kornet og de gir rom for ettertanke. Bare se på dette her:

Hun_tenkte_Åse_Gulbrandsen

Dette diktet traff meg. Jeg tror at vi mennesker ofte tenker at andre tenker mye på oss. Men i sannhet tenker de fleste mest på seg selv. Mange er flinke, vakre, hjelpsomme eller hyggelige uten at andre kommer med positive tilbakemeldinger eller sier et enkelt ord som: Takk!

Noen ganger får man bare tilbakemelding hvis man gjør noe feil og da kan man få inntrykk av at man aldri gjør noe riktig. Mange tar det som en selvfølge at livet skal gå på skinner. Det er når toget går ut av spor at det skaper overskrifter.

Så det vi kan lære av dette diktet, er at man kan tenke feil tanker om seg selv, folk tenker ikke nødvendigvis på deg hele tiden, og mest sannsynlig er du et flott menneske som folk liker.

Det leder oss over til neste dikt:

Hadde_du_sett_Åse_Gulbrandsen

Til slutt vil jeg si til månedens instapoet, Åse Gulbrandsen, du er superduper flink til å skrive dikt. Takk for at du deler dem med oss!

 

Følg henne på Instagram: @asegulbrandsen

 

Lurer på hva jeg skal ha til middag …


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s