Månedens instapoet – oktober 2018

Hver måned legger vi ut et innlegg hvor vi fremhever en instapoet. Hva er en instapoet? – En person som skaper og poster lyrikk på appen Instagram.

Månedens instapoet er kontoen @dikturgi

@dikturgi er en profil som vi har fulgt tett en god stund. Diktene dukker stadig opp på feeden vår, og det kryr av flotte tilbakemeldinger i kommentarfeltet. Brukeren opptrer tilsynelatende anonym, men ved å lese flere av diktene kan man ane hva slags person denne instapoeten er.

Det eldste diktet på brukeren er fra 06.03.18, dermed er @dikturgi nokså ny, men på bare noen få måneder har h*n samlet nærme 3000 følgere. Dette er skikkelig bra jobbet!

Formen varierer nokså mye, noen ganger er diktene korte og konsise andre ganger er de lengre og med en utydelig form. Stort sett inneholder diktene rim, spesielt i diktene hvor humor er en stor del av innholdet. Repitisjon er også et verktøy @dikturgi tar mye i bruk. Visuelt sett holder @dikturgi seg til hvit bakgrunn med svart tekst, dette skaper en slags rød tråd.

Dikturi profil

@dikturgi bruker sin platform til å skrive om mye forskjellig. Noen ganger poster h*n enkle og morsomme dikt, som gjerne maner fram et lite smil.

Dikt 1Dikt 2

Det som gjør @dikturgi til en spennende instapoet er han/hennes evne til å skrive om aktuelle temaer. Instapoesi har ofte enkle temaer som går veldig mye igjen, dermed er @dikturgi et friskt pust på vår instafeed. Temaene som kommer fram er noen gang vanskelige:

Dikt 4

Noen av diktene nærmer seg det tragikomiske. Det humoristiske innslaget i diktet får det vanskelige tema om ekteskap til å forsterkes.

Dikt 6

@dikturgi kritiserer også dagsaktuelle temaer, h*n er ikke redd for å kalle noen ut når h*n mener at noe er galt. Denne instapoeten bruker sin platform til å fremme saker, slik at en (forhåpentligvis) saklig diskusjon kan oppstå.

Dikt 3Dikt 7Dikt 5

Vi heier på @dikturgi og håper at fremtidige dikt fortsatt er like humoristiske og akuelle!

Skrevet av Andrine Hårklau Jonsmyr


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s