Ukens boktips – Uke 11

Ukens boktips er en fast spalte hvor studenter, ansatte eller gjesteskribenter gir sine boktips.


Ikke forlat meg – Stig Sæterbakken – 2009

9788202308476

Ikke forlat meg handler om Aksel Morander som blir forelsket i Amalie. Forholdet til Amalie blir vendepunktet i livet hans, og vi får vite historien fra både før han treffer henne og etter. Aksel har hatt en vanskelig oppvekst, og får et vanskelig forhold sammen med Amalie. Det er mye sjalusi, kjærlighet, raseri og usikkerhet på ferde. Denne romanen er en intens skildring av et giftig forhold, lidenskap og ensomhet.

Historien fortelles i en omvendt kronologisk rekkefølge, hvor vi får vite den skjebnesvangre slutten først, og ender med Aksels oppvekst. Dette gir en effekt av at når du endelig kommer til den glade begynnelsen av forholdet med Amalie, føles den ikke særlig bra ut likevel.

Sæterbakken skriver helt nydelig, ekkelt og intenst. Romanen benytter også den uvanlige 2. personfremstillingen som gir et ekstra lag av ubehag, men som samsvarer godt med historien. Denne romanen vekket både vemmelse og kjærlighet i meg, og er en roman jeg anbefaler, men kanskje også med en advarsel. Den er ikke for sarte sjeler.

 – Katrine Tveito


Ikke helt din smak? Hva med Kilden av Gabriel Scott? 

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s